Udforsk Nordsjællands natur på cykel

Kun 7 km fra København finder du Skovshoved Hotel, beliggende i det charmerende Skovshoved med en smuk udsigt over havnen og Øresund. Hotellets placering er perfekt til alle typer cyklister – hvad enten du er til landevejscykling, gravel, mountainbike eller blot en afslappende cykeltur med familien. Områdets popularitet blandt cykelentusiaster afspejles i de mange hyggelige cykelcaféer, der indbyder til en velfortjent pause undervejs.

Lige udenfor døren ligger den smukke National Cykelrute nr. 9, som strækker sig langs kysten, nord på til Helsingør forbi Bellevue Strand, Jægersborg Dyrehave og nordkystens mange museer, mens ruten sydpå går via Bispebjerg og København langs Sjællands østkyst til Gedser.

Hjælp til cykelleje og ruter

Uanset om du er til en hyggelig tur i skoven eller en længere og mere udfordrende cykeltur, er der mange ruter at vælge imellem. På denne side har vi samlet flere gode tur-forslag, men vores personale hjælper også gerne med ruteforslag både i forhold til længde og sværhedsgrad. På hotellet kan du desuden leje både almindelige cykler og elcykler, ligesom vi også kan være behjælpelige med leje af racer-, mountain-, eller gravelcykler.

Kombinér cykelturen med middag & overnatning

Frisk luft og motion giver som bekendt ofte ømme muskler og en god appetit. Så hvorfor ikke kombinere jeres cykeltur med et skønt ophold på Skovshoved Hotel? Vi tilbyder bl.a. et skønt 2-dages cykelophold men har også mange andre ophold med eller uden middag.

Hvad er du til?

Omkring Skovshoved Hotel kan du bl.a. opleve Arne Jacobsens arkitektur, Dyrehaven med Eremitageslottet og Dyrehavsbakken samt Københavns mange attraktioner. Området har cykelruter til alle typer cykelture, lige fra den hyggelige familietur, MTB-sport med sværhedsgrad rød og sort, samt landevejscykling på brede cykelstier.

MTB-Spor

St. Dyrehave “Det blå Spor”
Ruten er på 23 km. med 300 højdemeter, underlag er ikke teknisk krævende. Sværhedsgrad: Middel, svær
Tokkekøb Hegn den del af det “Det blå Spor”
Ruten er på 9 km, og kan kombineres med St. Dyrehave ruten
Sværhedsgrad: Let/middel
Se rutekort fra Naturstyrelsen

Spor starter tæt på Hørsholm Kongevej ca. 11 km. fra Skovshoved gennem Dyrehaven eller i bil ca 20 km.

Hareskoven “Rødt Spor”
Ruten er på 26 km.
Sværhedsgrad: Let, middel, svær
Spor starter fra Hareskov St. (15 km) fra hotellet
Se rutekort fra Naturstyrelsen

Gravel ruter

Er du til grus, så findes der fine Gravel ruter tæt på Dyrehavnen og Jægersborg Hegn med start 3 km fra hotellet.

Landevejscykel

National rute nr. 9 starter lige udenfor hotellets dør, du kan vælge at tage en tur langs kysten nord på til Helsingør (42 km.)  Cykelruten byder på storslåede naturoplevelser og kulturelle highlights af meget forskellig karakter.
Se kort over nationalruter

På elcykel

Er cykelturen ekstra lang, eller skal den bare være en smule mere behagelig? Så er elcyklen oplagt til at komme nemt og hurtigt omkring. På Skovshoved Hotel kan du leje elcykler til dit cykelophold, og vi tilbyder også opbevaring af din elcykel.

Tips til cykelruter

Se længere nede for forslag til flere cykelruter og hent også inspiration til din kommende cykelrute her: https://www.onewaybiketours.com/copenhagen-roundtrip

Cykel faciliteter & Services

Du kan leje cykler og elcykler på hotellet for halve og hele dage.

Vi samarbejder desuden med MBT-Tours (Café Parforce), som holder til på Klampenborg Station, ca 3 km fra hotellet. De tilbyder både leje af cykler samt tilretning og reparation af cykler.

Hér kan du leje cykler og udstyr til alle formål:
– Mountainbike eller Gravel, fra  kr. 300,- per dag. Se hele kataloget og mulighederne her.

Mulighed for levering af cykel direkte til Skovshoved Hotel, kontakt receptionen på tlf. 39 64 00 28 eller reception@skovshovedhotel.com for mere information og priser.

Cykel faciliteter
Vi tilbyder på hotellet:
– Indendørs cykelopbevaring
– Basalt reparationsværktøj inkl. fodpumpe
– Mulighed for vask af cykeltøj (mod gebyr)

Tur forslag

Tur 1: Natur & Kultur

Racer / tur & familie

Dag 1:
Tag nordpå langs kysten og nyd den skønne natur med de mange flotte huse langs Strandvejen.
Tag et stop i de små fiskerhavne, hvor der kan nydes en kop kaffe eller frokost på de små cafeer, fx Vedbæk eller Rungsted Havn. Fortsæt mod Humlebæk til Museum Louisiana, eller blot nyd deres skønne udendørs have med kunst og smuk udsigt. Er der mere tid til kultur er Karen Blixens museum i Rungsted også et besøg værd.

Distance: 20 km
Underlag: Asfalt

Dag 2:
Tag ind i landet gennem Store Dyrehave til Fredensborg Slot i Hillerød. Derfra går turen gennem det natursmukke område ved Nødebo langs Esrum Sø og retur langs kysten.

Som afslutning på en god cykeldag kan I snuppe en kop kaffe eller en lækker is i Skovshoved Havn på Olivers Garage.

Distance: 35 km fra hotellet til Fredensborg Slot.
Underlag: Asfalt.

Hvis hele tures tages rundt om Esrum sø og langs kysten retur er ruten 93 km.

Underlag: Asfalt, sti, skov

Tur 2: Rundt i Nordsjælland

Skov & grus

En af de danske cykelklassikere på racer er ”Kysten Rundt”. Du kan køre en næsten tilsvarende tur på gravelbiken – og få både flotte oplevelser, spændende natur og en masse kilometer i benene.

Turen går gennem Dyrehaven, hvor kronvildt går frit i hele skoven. Herefter fortsætter du nordpå gennem små byer og smukke skovområder op til kysten ved Helsingør. Du runder Esrum Sø og tager herefter kurs mod Furesøen på vejen sydover igen.

Næsten fremme ved hotellet kan du tage et stop på cykelcaféen Parforce ved Klampenborg Station og lige få tanket kroppen lidt op igen.

Hele ruten er 146 km og har ca. 1.300 højdemeter

Tur 3: Tur til København

Familietur

Tag familien med på tur til København. Der er cykelsti hele vejen fra hotellet til centrum. Tag forbi Amalienborg og kør over de mange smukke cykelbroer, der binder København sammen.

København byder på dejlige restauranter, shopping på Strøget og ikke mindst de mange smukke bygninger og museer i indre by.

10 km ind til centrum af København

Tur 4: Tur rundt om søer

Racertur

Vil du nyde den Nordsjællandske natur på racer, så er her to ruter der varmt kan anbefales.

Dag 1: Esrum sø
Tag til Vedbæk Havn og derefter kør ind i landet gennem Store Dyrehaven mod Hillerød. Tag eventuelt et bagerstop og nyd det smukke Fredensborg Slot. Fortsæt nordpå rundt om Esrum Sø inden turen går tilbage langs kysten fra Humlebæk til Skovshoved.

Turen er på ca. 96 km  og ca. 500 højdemeter

Dag 2: Arresø
Kør ind i landet gennem småbyer og smuk sjællandsk natur med Roskilde Fjord på den ene side og Arresø på den anden. Stop i Frederiksværk og fyld depoterne op, inden turen går videre rundt om Arresø og retur til hotellet gennem Hillerød og Store Dyrehave og forbi Furesøen.

Tag et stop på cykelcaféen Parforce ved Klampenborg Station og nyd en kop kaffe eller en is i solen.

Turen er på ca. 117 km  og ca. 700 højdemeter